tisdag 22 mars 2011

Nya klänningar...

I helgen testade jag att sy en ny klänning till Viola i singoallamodell. Jag har velat sy en sån ett tag nu, men inte haft något bra mönster, men så gjorde jag ett byte med SWiSWi. Jag fick ett mönster av henne och hon fick några virkade bakelser av mig till sin dotter.
Jag blev supernöjd med resultatet. Jättelätt mönster som gick snabbt att sy, me like!!
Det lär nog bli fler såna här klänningar inom en snar framtid.
Sen har jag även testat att sy en kimono-klänning Från Gynters bok som de flesta sybloggare (och nu även jag) verkar ha i sina ägor...

Den här modellen var oxå lätt och det enda som tar lite tid är att sy dit kantbandet...
Dock tyckte sambon att det såg ut som lilltjejen hade en städrock på sig.



Idag kom ett stort paket på posten med tyger jag beställt från Stof och Stil så nu kliar det i fingrarna igen. Måste försöka få lite tid att sy i helgen tror jag.
Ha det bra! Kram Majola

måndag 21 mars 2011

I´ve been in heaven !!


I dag har jag varit i himmelriket av tyger.... Innan hade jag kollat upp lite tygaffärer som finns här i Usa och detta är en av dom stora. Den har allt i pysselväg, inte bara tyger och till sömmnad. utan ALLT !! Den var så stor att jag fick begränsa mig att gå och titta på allt...Detta är bara en liten del av TRE stora avdelningar av tyger, hyllmeter på hyllmeter....


När jag plockat på mig ett helt gäng med tyger fick jag sluta kolla för jag visste att det skulle bli svårt att få plats med det i väskan hem...Men det var sååå billigt !! I en del av affären sålde de symaskiner av märket Huqvarna, Kul !! De visste att det var svenskt när vi berättade att vi kom från Sverige. Tygerna jag köpte är flanell och bomullstyger och de kostade ca 20:- metern !! Då var det svårt att välja... Jag köpte 28 m tyg för 811:- Ett riktigt kap i mina ögon...
Nu är bara den stora frågan kvar... Vart ska det få plats??






lördag 19 mars 2011

På resande fot...

Just nu sitter jag på andra sidan Atlanten, närmare bestämt i Jackssonville Florida!! Solen har lyst och vattnet har lockat... När resan blev bestämd kände jag att jag ville ha en bra väska som jag kunde ha som handbagage men som ända är smidig och lätt. Det blev till att sy en egen !! Den lilla påsen sydde jag för att ha viktiga saker i som pass och resehandlingar så att de skulle vara lätta att hitta och ha koll på... påsen sydde jag av samma tyg som fodret på väskan så att de skulle matcha.. =) Och en dragkedja fick det bli så att
sakerna inte skulle falla ur...
För att göra mitt lilla kitt komplett så blev det en smidig liten plånbok också, den fick två fack så att man lätt kan skilja på kontanter och kort. Nu var det bara att fylla upp med pengar och nödvändigheter och hoppas på en trevlig resa!!


Nytt kalas, nya klänningar !


Kram på er, MianMin...

lördag 12 mars 2011

Betonggjutning

Nu var det ett tag sen det hände nåt här på bloggen, vardagen bara susar iväg! Men förra helgen var jag hemma hos mina föräldrar och hade ett nytt projekt på gång! Nämligen att gjuta i betong, vilket jag tänkt göra i flera år! Jag började i liten skala för nu är väl egentligen inte bästa årstiden för detta. Jag tänkte göra små krukor att ha till kryddväxter. Till sommaren blir det större projekt för detta var verkligen kul!
När jag hållt på en liten stund kom min bror och sambo och var lite nyfikna. Han brukar alltid hålla på och retas med mig för alla grejer jag drar igång. Men helt plötsligt var det två personer som var väldigt intresserade och nästan tog över hela betonggjutningen!! Lite förvånad jag blev! =) Snart hade de kommit på nya idéer som man kunde göra! En grill med skiva av betong bland annat... Oj oj, vi får väl se!
Här är de mitt i betonggjutningen:

Och så här blev resultatet:



Systrarna M fick varsin liten kruka och givetvis ska bror min och E också få en!
Trevlig helg!
Kram eMpE

torsdag 3 mars 2011

Vetevärmare



Den här gjorde jag till min mammas vän som önskade en vetevärmare att ge bort. Har tidigare haft tanken på att göra sådana men det har inte blivit av, men nu så! Själv tycker jag dessa är superbra när man är frusen, har magont eller annan värk. Hoppas den kommer till nytta!
Kram eMpE