lördag 27 augusti 2011

Mera betong!

Återigen har det gjutits betong! Så kul och enkelt är det! Detta blev någon slags oval kruka. Gillar verkligen betongens ruffa, skitiga och inte helt perfekta yta. Så här blev det:




Och ser du var formen på krukan kommer ifrån? Jo visst- här har det ätits glass från både stor och liten burk! Perfekt att gjuta i!



Jag har börjat spara på alla möjliga plasthinkar och plastformer. Man vet aldrig när de kan komma till användning! Idag är det en riktigt härlig sommardag och jag har njutit med loppis, auktion, besökt "Emmas Butik" tillsammans med Majola samt läst spännande bok på balkongen. Hoppas ni också njutit av värmen - snart är kallare hösten här (inte mig emot)!


Kram eMpE

lördag 20 augusti 2011

Babuschka-fodral

Jag sydde mig ett till molbilfodral i veckan. Jag har länge velat sy nåt av det här söta tyget från Stof och Stil och det blev lagom till det här tycker jag. Jag fodrade med svart manchestertyg jag köpt på Bra och Begagnat. Man kan väl aldrig få för många olika mobilfodral, eller?? Än så länge har det ju bara blivit två till mig själv så det är ju inte så mycket....
Kram Majola

söndag 14 augusti 2011

Vimplar till Viola

Nu har jag äntligen tagit mig tid att sy vimplar till Violas rum. Sixten har ju redan fått en vimpelrad som jag visat här tidigare.
Hennes är sytt i fyra olika tyger med lite mindre vimplar än vad Sixten fick.
Efter att ha funderat på tygerna ett bra tag blev det till slut riktigt bra mot hennes tapet med ugglor och fåglar...
Hoppas ni med haft en lika bra helg som jag.
Kram Majola

Ett till mobilfodral

Här är ett till mobilfodral som jag fått på beställning. Önskemålet var svartmönstrat tyg med rosa fleece-foder och gärna en liten ögla som man kan fästa ett mobilband i. Jag hoppas det funkar så det går att promenera med mobilen runt halsen...
Majola


lördag 13 augusti 2011

Dagisväskor till två brorsor

En av våra kompisars lille kille ska börja på dagis på måndag,
så då tyckte jag att han behövde en dagisväska. Jag sydde såklart oxå en till lillebror.
Jag visste att dagiskillen gillar Alfons så det tygvalet var inte så svårt. Till den andra väskan tog jag ett bondgårdstyg med traktorer, hästar, kor, grisar mm. Men när jag kom med väskorna blev det svårt för A att välja, han gillar ju både Alfons och traktorer... De kan kanske lånbytas i bland när han väl har bestämt sig vilken han vill ha.
Alfonstyget kommer från ett par gardiner jag köpt på loppis och bondgårdstyget från Ohlsons.
Nu måste jag sluta blogga och stänga av datorn för jag har flera olika syprojekt jag håller på med och vill få klart innan sängen väntar. Hoppas kunna visa resutaten senare.
På återseende. Majola

Underbara troll....

Här är en klänning som jag sydde till Viola för ett tag sen, men som jag inte har hunnit blogga om än. Antingen har den varit smutsig eller skrynklig, men häromdan passade jag på att fota innan den skulle tas på.
Det underbara trolltyget är från en gammal gardin jag hittade på Bra och Begagnat och det prickiga kommer från Ohlssons tyger. Jag tycker den är helt underbar, en klänning man blir glad av att titta på...
Närbild av tyget med de söta trollen på!!

Som tur är har jag en bit till av tyget så jag kan sy nåt mer till Viola när hon har vuxit ur den här klänningen...

Ha det bra, Majola


Ännu ett mobilfodral

Fick en beställning på ett mobilfodral till en I-Phone häromdagen.
Det skulle gärna gå i brunt, så då tog jag det här underbara rostyget och fodrade med rosa fleece. Tycker själv att det blev så fint att jag nog ska sy ett till mig med....
Majola

söndag 7 augusti 2011

En till dagisväska

Min Svärmor ville ha en dagisväska av mig och önskade en i ganska neutrala färger.
Jag sydde en vändbar med ett blommönstrat tyg på beige botten på ena sidan...
...och på den andra ett ljusblått tyg med vita blommor på.
Det är ju alltid svårt att välja tyg åt andra, men jag tror hon blev nöjd med färgerna.

Nu blir det sängen för mig, fler inlägg kommer nån annan dag.

Majola


Fodral till I-Phone

Nu kan jag äntligen göra lite inlägg igen efter att ha fått hem datorn...
Jag har fått en ny mobil och kände då jag att jag behövde ett mobilfodral till den.
Jag sydde ett i samma modell som jag sytt förut, men den här gången fodrade jag med samma tyg som på utsidan.
Bilderna kommer som vanligt lite hur som helst men jag orkar inte fixa till det nu...
Hälsningar Majola

Favoriter...

Jag älskar bokstäver i olika former, och köper/plockar gärna med om jag hittar någon speciell! De får gärna vara gamla eller hittas i naturen. Denna hittade jag däremot på Panduro och kunde inte motstå:

Mitt E har en tid legat på köksbordet och väntat... Väntat på att få bli något vackrare.. Vit papp är ju inte särskilt kul... Men jag har varit tvungen att ladda lite för jag förstod att det skulle bli pilligt och tålamodskrävande att klä min bokstav. Men idag när det var riktigt pysselväder passade det perfekt att försöka sig på! Och skruttans vad skojigt det var!! Så här blev mitt nya E:

Förstås fick bokstaven kläs i mitt favorittyg från Tilde. Under ligger ett annat Tildetyg som jag tycker är ruskigt fint och som jag ännu inte klurat ut vad det ska få bli... Det kommer nog iaf bli mer bokstavsklädning skulle jag tro för himlans skoj var det!

Ha de bra! Kram eMpE